A inceput lupta oficiala intre Goldman Sachs si Citibank pentru listarea Hidroelectrica

Hidroelectrica a anuntat astazi, la finalul perioadei de depunere a ofertelor pentru listare, ce brokeri au intrat in cursa finala. Asa cum wall-street.ro a anuntat saptamana trecuta, doua consortii si-au manifestat interesul.

Unul dintre consortii este format din UniCredit Caib Securities (lider de sindicat), Goldman Sachs, Unicredit Bank, BT Securities si BCR – Erste. Al doilea consortiu este format din grupul american BRD Groupe Societe Generale (lider de sindicat), Citibank, francezii de la Societe Generale si Intercapital Invest.

Goldman Sachs a castigat si mandatul de intermediere pentru IPO-ul Romgaz. In cazul in care consortiul din care face parte va castiga oferta Hidroelectrica, Goldman Sachs ar putea sa fie implicat in cele mai importante doua IPO-uri care se vor face pe Bursa de la Bucuresti.

Statul roman a aprobat in ianuarie vanzarea pe Bursa a 10% din Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania.

Potrivit unei intelegeri cu Fondul Monetar International, Guvernul a stabilit ca procedurile de listare Hidroelectrica sa fie incheiate pana la sfarsitul lui octombrie 2012, dupa angajarea unei banci de investitii care sa pregateasca listarea.

Producatorul de energie era evaluat la finele anului trecut de catre analistii Raiffeisen la 2,35 miliarde euro.

In afara de oferta Hidroelectrica, statul roman mai vrea sa vanda 15% din Romgaz, Transelectrica si Transgaz, 10% din Petrom si 20% din CFR Marfa si Tarom. Intermediarii pentru ofertele Romgaz, Transelectrica, Transgaz si Tarom au fost deja stabiliti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri