Unul dintre consortii este format din Goldman Sachs, UniCredit si BCR – Erste, in vreme ce al doilea consortiu este format din grupul american Citibank, francezii de la Societe Generale, BRD si Intercapital Invest.

Goldman Sachs a castigat si mandatul de intermediere pentru IPO-ul Romgaz. In cazul in care consortiul din care face parte va castiga oferta Hidroelectrica, Goldman Sachs ar putea sa fie implicat in cele mai importante doua IPO-uri care se vor face pe Bursa de la Bucuresti.

Statul roman a aprobat in ianuarie vanzarea pe Bursa a 10% din Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania.

Potrivit unei intelegeri cu Fondul Monetar International, Guvernul a stabilit ca procedurile de listare Hidroelectrica sa fie incheiate pana la sfarsitul lui octombrie 2012, dupa angajarea unei banci de investitii care sa pregateasca listarea.

Citeste si:

Producatorul de energie era evaluat la finele anului trecut de catre analistii Raiffeisen la 2,35 miliarde euro.

In afara de oferta Hidroelectrica, statul roman mai vrea sa vanda 15% din Romgaz, Transelectrica si Transgaz, 10% din Petrom si 20% din CFR Marfa si Tarom. Intermediarii pentru ofertele Romgaz, Transelectrica, Transgaz si Tarom au fost deja stabiliti.