Doua consortii din care fac parte grupurile financiare Goldman Sachs si Citibank vor depune oferte pentru listarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unor surse din piata.
Unul dintre consortii este format din Goldman Sachs, UniCredit si BCR – Erste, in vreme ce al doilea consortiu este format din grupul american Citibank, francezii de la Societe Generale, BRD si Intercapital Invest.

Goldman Sachs a castigat si mandatul de intermediere pentru IPO-ul Romgaz. In cazul in care consortiul din care face parte va castiga oferta Hidroelectrica, Goldman Sachs ar putea sa fie implicat in cele mai importante doua IPO-uri care se vor face pe Bursa de la Bucuresti.

Statul roman a aprobat in ianuarie vanzarea pe Bursa a 10% din Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania.

Potrivit unei intelegeri cu Fondul Monetar International, Guvernul a stabilit ca procedurile de listare Hidroelectrica sa fie incheiate pana la sfarsitul lui octombrie 2012, dupa angajarea unei banci de investitii care sa pregateasca listarea.

Producatorul de energie era evaluat la finele anului trecut de catre analistii Raiffeisen la 2,35 miliarde euro.

In afara de oferta Hidroelectrica, statul roman mai vrea sa vanda 15% din Romgaz, Transelectrica si Transgaz, 10% din Petrom si 20% din CFR Marfa si Tarom. Intermediarii pentru ofertele Romgaz, Transelectrica, Transgaz si Tarom au fost deja stabiliti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri