Avand in vedere cea mai recenta cotatie de pe Bursa a titlurilor Transelectrica, pretul minim anuntat in prospectul ofertei implica un discount de 12,6%, in vreme ce pretul maxim este cu 12,5% mai mare decat valoarea din prezent pe care o au actiunile TEL.

Discountul pretului din oferta fata de cel din piata este conform asteptarilor din piata. In ultima perioada, investitorii, brokerii si analistii au explicat ca interesul pentru oferta va fi crescut doar daca discountul va fi de cel putin 10%.

Sindicatul de intermediere a ofertei Transelectrica, format din Banca Comerciala Romana, Intercapital Invest si Swiss Capital, a organizat intalniri de promovare a ofertei in cinci mari centre financiare europene in ultimele doua saptamani.

Citeste si:

La nivel international, pretul este considerat a fi un element important pentru succesul ofertei. Aceeasi concluzie a reiesit si dupa intalnirea sindicatului cu investitorii institutionali din Romania.

Importanta pretului a fost subliniata si de brokerii si analisti locali. Statul roman trebuie sa vanda actiunile Transelectrica la un discount cuprins intre 10 si 20% fata de pretul din piata pentru ca oferta publica din martie sa aiba succes, potrivit unui sondaj realizat de wall-street.ro in randul a 45 de analisti, brokeri si administratori de fonduri.

Managerii de fonduri ar cumpara actiuni Transelectrica daca statul accepta un pret cu 10%-15% sub cel de la bursa, avand in vedere ca profitabilitatea transportatorului de energie este limitata de reglementarile ANRE, desi indicatorii de evaluare sunt in general mai buni fata de companii de profil.