BVB vrea sa distribuie actionarilor dividende de trei ori mai mari

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) va propune actionarilor un dividend brut de 2,1417 lei/actiune, de trei ori mai mare fata de cel distribuit anul trecut. Avand in vedere cotatiile din piata, randamentul dividendului este de aproximativ 6,5%.

Valoare totala a dividendelor ar putea astfel sa ajunga la 16,4 milioane lei (3,7 milioane euro).

Cresterea dividendului propus in acest an vine in conditiile in care profitul BVB s-a triplat in 2011, pana la 16,9 milioane lei. Actionarii vor discuta propunere de dividend pe data de 26 aprilie, in AGA.

De asemenea, sefii BVB vor propune un program de rascumparare a maximum 1% din actiunile Bursei, la preturi cuprinse intre 20 si 50 de lei. Titlurile rascumparate vor fi distribuite angajatilor si directorilor BVB.

Actiunile Bursei au debutat in sedinta de joi cu o crestere de 1,8%, pana la pretul de 33 lei/unitate.

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri