Consiliul Bursei vrea sa motiveze angajatii cu actiuni la companie

Administratorii Bursei de Valori Bucuresti vor cere acordul actionarilor pentru derularea unui program de rascumparare de actiuni proprii, cu scopul de a motiva personalul si echipa de management.

La AGA din 25/26 aprilie, Consiliul va supune spre aprobare rascumpararea a maxim 1% din capitalul social, cu valoarea nominala de 10 lei/actiune, la un pret minim de 20 de lei si un maxim de 50 de lei, pe cel mult 18 luni de la data publicarii Hotararii.

“Cum motivarea in munca constituie cel mai important aspect al relatiei dintre salariat si angajator, de-a lungul timpului s-au cautat diverse modalitati menite sa creasca performantele angajatiilor. Una din metodele de succes o reprezinta acordarea de actiuni gratuite in cadrul companiei. In vederea implementarii unui program de stimulare a angajatilor si directorilor SC Bursa de Valori Bucuresti SA (BVB) pe o perioada de cel putin 3 ani, program care isi propune ca obiectiv cresterea productivitatii, eficientizarea si fidelizarea angajatilor si directorilor BVB, acestia fiind astfel constienti ca munca lor va contribui la dezvoltarea companiei si la cresterea valorii acesteia”, isi motiveaza Consiliul propunerea, in documentele pentru actionari.

Adunarea Generala a Actionarilor BVB de la inceputul lunii ianuarie va ramane mult timp in istoria pietei de capital locale, din mai multe motive. Stere Farmache a fost detronat de economistul-sef al BCR, iar grupul coagulat in jurul Erste detine majoritatea in Consiliul de Administratie. Daca aceasta schimbare este de bun augur sau nu, vom vedea la primul bilant al boardului, care nu are o misiune deloc usoara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri