De asemenea, membrii comisiilor i-au validat pentru functiile de comisari ai CNVM pe Dorina Mihailescu, din partea PSD, pe deputatul Gheorghe Albu si pe Stefania Ferencz - director de cabinet al lui Emil Boc in perioada mandatului sau de premier, din partea PDL.

PDL a propus-o pe Carmen Negoita (foto) pentru functia de presedinte al CNVM, iar pentru posturile de comisari i-a nominalizat pe Stefania Gabriela Ferencz, fosta consiliera a lui Emil Boc, si pe deputatul PDL Gheorghe Albu.

La CNSAS, PDL va propune trei membri, si anume pe Corneliu Turianu, Virgil Tarau si Adrian Cioflanca.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a precizat, luni, ca PSD ii propune pentru posturile de membri ai CNSAS pe Cazimir Ionescu, Laurentiu Tanase si Florin Abraham, iar pentru functia de vicepresedinte al CNVM pe senatorul Gheorghe Marcu.

Dusa a mai spus ca la CNVM, PSD o va nominaliza pe Dorina Mihailescu pentru postul de comisar. Astfel, se confirma zvonurile de saptamana trecuta, conform carora actualul presedinte al CNVM, Gabriela Anghelache, nu ar mai avea sustinerea partidului.

Citeste si:

Dusa a adaugat ca social-democratii o vor propune pe Maria Lazar pentru functia de membru al CNCD, iar la CSSPP pe Ion Giurescu in postul de vicepresedinte.

Mircea Dusa a mai spus ca, pentru functia de vicepresedinte al Avocatului Poporului, PSD il propune pe Valer Dorneanu.

Co-presedintele USL Crin Antonescu a anuntat, luni, ca doar PSD isi va desemna candidati pentru institutiile aflate in subordinea Parlamentului, in timp ce PNL si PC nu vor face propuneri in acest sens.

Parlamentarii celor trei formatiuni nu vor participa la audierile in comisii si nici la votul in plen. Maine, la ora 15.00 va fi o sedinta comuna a Parlamentului pentru votarea acestor propuneri.

In contextul in care mandatele a cinci comisari ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare expira in aceasta toamna, Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor a inceput audierea pentru alegerea de comisari. Nume vechi si noi vor intra in lupta pentru un post de comisar, vicepresedinte sau chiar presedinte al institutiei de supraveghere a pietei de capital. Cine va face legea pe bursa?

Sursa foto articol: Site-ul CNVM
Sursa foto front: freedigitalphotos.net