Parlamentul a votat: CNVM va avea un nou presedinte din toamna

Parlamentarii au acordat astazi votul favorabil tuturor propunerilor de inlocuire a membrilor comisiilor de supraveghere a pietei de capital si a industriei de asigurari. Astfel, Carmen Negoita va fi din toamna noul presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, inlocuind-o pe Gabriela Anghelache, a declarat Ovidiu Marian, deputat PD-L, pentru wall-street.ro.

In cursul zilei de ieri, comisiile parlamentare de buget si economice au acordat ieri avize favorabile tuturor propunerilor partidelor politice, pentru pozitiile de presedinte, vicepresedinte si comisari ai CNVM.

PD-L a sustinut-o pentru pozitia de presedinte CNVM pe Carmen Negoita, sotia primarului sectorului 3, Liviu Negoita, pe deputatul Gheorghe Albu si pe Stefania Ferencz, director de cabinet al lui Emil Boc in perioada mandatului sau de premier.

PSD a nominalizat-o pe Dorina Mihailescu pentru postul de comisar si l-a sustinut pe senatorul PSD Gheorghe Marcu, pentru vicepresedintia institutiei

Si presedintele UNPR, Marian Sarbu, a fost avizat de Parlament pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), inlocuindu-l din iunie pe actualul presedinte Mircea Oancea.

Toate propunerile avizate ieri de comisiile de specializate au trecut astazi si de plenul Parlamentului.

In contextul in care mandatele a cinci comisari ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare expira in aceasta toamna, Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor a inceput audierea pentru alegerea de comisari. Nume vechi si noi vor intra in lupta pentru un post de comisar, vicepresedinte sau chiar presedinte al institutiei de supraveghere a pietei de capital. Cine va face legea pe bursa?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri