Update ora 18.20: Conform prospectului, oferta s-a inchis oficial la ora 17.00, dar brokerii vor mai introduce ordine in sistem pana la ora 19.00, dar cifrele vor continua sa fie actualizate pana in cursul zilei de maine. La ora 18.20, nivelul total al subscrierilor era de 137%. Pe transa de retail, subscrierile erau de 273%, iar pe cea a institutionalilor de 122%.

Update ora 16.25: Rata totala de subscriere in oferta Transelectrica a depasit pragul de 100%. Transa de retail a fost subscrisa de peste 2 ori iar investitorii mari au subscris 88% din actiuni.

Update ora 14,30: Subscrierile totale din oferta Transelectrica au ajuns la 87,15 %. Investitorii mari au subscris 79,25% iar cei de retail 158,36%.

Update ora 13.30: Subscrierile totale din oferta Transelectrica au ajuns la 78,81 %. Investitorii mari au subscris 72,91% iar cei de retail 131,80%.

La deschiderea sedintei, subscrierile totale erau de 56%, insa pe parcursul zilei au inceput sa apara tot mai multe ordine, in special pe transa de retail. Astfel, in jurul orei 12.00, partea de retail a fost suprasubscrisa. Ordinele au continuat sa curga, astfel ca in aproximativ 2 ore, subscrierile au ajuns de la 58% la 111%.

La momentul atingerii pragului de succes, investitorii mari aveau subscrieri de 72,23 %, iar investitorii mici de 119,63 %.

Seful OPSPI, Florin Vladan, a declarat astazi ca, din informatiile sale, oferta va fi subscrisa in proportie de 90% sau chiar "putin peste".

Citeste si:

"Sunt foarte multumit de rezultatele ofertei Transelectrica si de cealalta reusita, privatizarea Cupru Min de ieri", a declarat Vladan.

Ordinele de subscriere pe care investitorii le vor trimite in cadrul ofertei publice secundare de la Transelectrica (TEL) sunt publice (open book), oricine avand posibilitatea de a vedea valoarea si marimea acestora.

Practic, investitorii pot sa isi calculeze singuri o varianta de lucru a pretului de oferta, “riscul” subscrierii la un pret cu mult peste cel la care tranzactia se va face fiind minim.

Statul roman a scos la vanzare 15% din actiunile Transelectrica, printr-o oferta derulata pe Bursa de Valori Bucuresti. Oferta de vanzare include si o transa de 10% din total pentru investitorii de retail, pretul minim de subscriere fiind de 14,9 lei/actiune iar cel maxim de 19,2 lei.

Transelectrica este compania care asigura transportul energiei electrice in tara noastra si administreaza sistemul energetic national, functionand in regim de monopol. Tarifele percepute sunt reglementate de Autoritatea Nationala de Transport in domeniul Energiei (ANRE), fiind stabilite astfel incat sa asigure companiei o marja de profit.

Sursa foto: freedigitalphotos.net