Combinatul producator de ingrasaminte chimice Azomures din Targu Mures a primit de la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu o autorizatie de mediu revizuita, care prevede investitii de 170 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2015.
Conducerea combinatului producator de ingrasaminte chimice Azomures din Targu Mures si Agentia pentru Protectia Mediului Mures au anuntat prin doua comunicate de presa, ca Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu a emis autorizatia integrata de mediu revizuita pentru Azomures.

Aceasta prevede investitii de 170 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2015, in conditiile in care in planul de actiuni din vechea autorizatie acestea se cifrau la doar 6,55 milioane de euro, scrie Mediafax.

"Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu a emis companiei Azomures autorizatia integrata de mediu revizuita. Documentul este rezultatul discutiilor din ultimii doi ani intre cele doua parti si reglementeaza activitatea combinatului in ceea ce priveste protectia mediului, cu toate componentele sale. Conform Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, instalatiile de pe platforma Azomures beneficiaza de perioada de tranzitie pana la data de 31 decembrie 2015, perioada care permite societatii aplicarea si finalizarea unui plan de investitii. Conform planului de actiuni, Azomures va continua in urmatorii patru ani procesul de modernizare a instalatiilor de pe platforma chimica", se arata in comunicatul de presa transmis de conducerea combinatului.

Agentia pentru Protectia Mediului Mures a precizat ca autorizatia integrata de mediu revizuita prevede conditii mai restrictive privind emisiile din instalatii, cerinte mai stricte de monitorizare a emisiilor din instalatii, un plan de actiuni imbunatatit, care presupune investitiile care urmeaza sa fie realizate in perioada 2012 - 2015 pentru conformarea deplina cu cerintele de mediu, precum si un plan de modernizare a instalatiilor.

"In total, suma estimata pentru realizarea investitiilor pentru protectia mediului si modernizarea instalatiilor de productie este de circa 170 de milioane de euro in perioada 2012 - 2015, fata de planul de actiuni din vechea autorizatie, care era estimat la o valoare de circa 6,55 de milioane de euro", se arata in comunicatul APM Mures.

Fata de autorizatia anterioara, in planul de actiuni din autorizatia integrata de mediu revizuita pentru Azomures au fost introduse masuri suplimentare si au fost devansate termenele de realizare a unor masuri destinate reducerii emisiilor de amoniac si pulberi.

Totodata, investitia in modernizarea instalatiilor Amoniac III + IV are un cost estimat de 71 de milioane de euro, modernizarea fazei umede a procesului la Instalatia Uree de 46 de milioane de euro, iar modernizarea fazei de solidificare in instalatia Uree de 24 de milioane de euro.
"Necesitatea revizuirii autorizatiei integrate de mediu SB 84/2007 s-a datorat faptului ca emisiile eliminate in aerul atmosferic au dus la depasiri ale concentratiilor de amoniac in aerul inconjurator, ceea ce a creat un disconfort populatiei din municipiul Targu Mures si in special locuitorilor din zonele limitrofe combinatului. Totodata, aceasta revizuire a fost necesara si datorita modificarii si adoptarii ulterioare emiterii primei autorizatii (2007) a documentelor europene aplicabile fabricarii ingrasamintelor chimice, respectiv a celor mai bune tehnici disponibile", se arata in comunicatul APM Mures.

Combinatul Azomures din Targu Mures, unde lucreaza 2.600 de angajati, este principalul producator de ingrasaminte chimice din Romania.
Anual, Azomures produce minimum 1,2 milioane de tone de ingrasaminte. Produsele combinatului din Targu Mures ajung si pe piata interna, dar si la producatori agricoli din Europa, Africa, China si Statele Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri