Actiunile SIF Moldova (SIF2) au cazut cu 13,9%, fiind cele mai tranzactionate din piata, intrucat incepand de miercuri cumparatorii acestor titluri nu mai au dreptul la dividendele acordate din profitul de anul trecut, conform Mediafax.
Titlurile societatii de investitii financiare au coborat la 1,141 lei, cu 0,184 lei fata de nivelul de marti, valoare apropiata de dividendul net pe care Transgaz il va acorda actionarilor, de 0,1848 lei/actiune.

Scaderea a venit pe cel mai mare rulaj din piata, de 1,86 milioane de lei. Bursa de la Bucuresti inregistra un avans usor, de 0,22%, la ora transmiterii stirii.

SIF Moldova va distribui pentru 2011 dividende record de 114,2 milioane de lei (26,3 milioane euro), reprezentand aproape 60% din profitul de anul trecut, de 191,5 milioane lei (45,2 milioane euro).

Valoarea dividendului brut este de 0,22 lei/actiuni, de 2,4 ori mai mare decat cel acordat anul trecut, de 0,09 lei/titlu.

Conducerea SIF Moldova estimeaza pentru acest an un profit net de 76,5 milioane lei (17,6 milioane euro), de 2,5 ori mai redus decat cel de anul trecut, cand a castigat 191,5 milioane lei (45,2 milioane euro), in principal datorita vanzarii actiunilor BCR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri