In schimb, AGEA nu a intrunit cvorumul necesar pentru derularea sedintei, fiind prezenti doar 24,9% din actionari, fata de minim 50% prevazut in statut. La AGEA, actionarii trebuiau sa discute rascumpararea unui pachet de maxim 1% din capital, pentru implementarea unui program de alocare a titlurilor catre salariati si directori.

Bursa va acorda actionarilor un dividend brut de 2,1417 lei/actiune, de trei ori mai mare fata de cel distribuit anul trecut, de 0,7015 lei/actiune. Valoarea totala a dividendelor care vor fi distribuite in acest an reprezinta 97% din profitul de anul trecut, de 16,9 milioane lei (aproape 4 milioane euro).

Profitul Bursei a urcat anul trecut de aproape trei ori, odata cu listarea Fondului Proprietatea. Raportat la cel mai recent pret de la bursa, de 32,89 lei/actiune, randamentul dividendului brut este de 6,5%.

Totodata, actionarii Bursei au aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede o cifra de afaceri in crestere cu 16%, la 25,2 milioane lei (5,7 milioane euro).

Citeste si:

Conducerea Bursei se bazeaza in principal pe finalizarea cu succes a ofertelor publice anuntate de stat si pe majorarea rulajelor. BVB a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 21,7 milioane lei (5,1 milioane euro).

Profitul net din acest an ar urma sa scada cu 35%, de la 16,9 milioane lei (4 milioane euro), la 11,1 milioane lei (2,5 milioane euro).