Patru pachete de titluri de stat au fost transferate la Bursa de Valori Bucuresti prin tranzactii negociate in valoare cumulata de 143,7 milioane lei (32,2 milioane euro), relateaza Mediafax.
Cele mai mari doua tranzactii au fost realizate cu cate 5.221 de titluri de stat cu scadenta in aprilie 2015 (104,5 milioane lei). Obligatiunile au fost emise de Ministerul Finantelor in martie 2010 si au un cupon de 6% pe an.

Alte doua tranzactii cu pachete mai mari de obligatiuni au fost realizate cu cate 2.040 de obligatiuni cu maturitate in iunie 2021. Aceste titluri de stat au fost vandute de Finante la finele lunii martie a acestui an si au o dobanda de 5,95% pe an.

Primul pachet de 5.221 de obligatiuni si cel de 2.040 de titluri au fost cedate la orele 15:27 si, respectiv, la 15:28. Dupa 24 de minute pachete similare au fost transferate la aceleasi preturi cu cele din primele transferuri.

Majoritatea tranzactiilor cu obligatiuni de la BVB au fost intermediate in acest an de BRD, care in primele cinci luni a inregistrat un rulaj de 607,6 milioane lei. Cele mai mari transferuri cu titluri de stat sunt realizate de fonduri de investitii si fonduri de pensii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri