IPO-ul va avea o valoare de circa 300 mil. dolari, clubul din Manchester urmand sa fie astfel evaluat la circa 3 miliarde de dolari. Aceleasi surse avertizeaza ca oferta ar putea sa fie amanata in cazul in care conditiile din piata se inrautatesc.

S&P 500, unul dintre principalii indici care urmaresc evolutia bursei americane, a scazut miercuri pentru a patra sedinta consecutiva pe fondul temerilor privind amplificarea crizei datoriilor din Europa, dar si din cauza unor rezultate financiare sub asteptari anuntate de companiile americane.

Daca IPO-ul s-ar desfasura conform actualului plan, pret ofertei ar urma sa fie anuntat in cea de-a doua saptamana din luna august.
Familia Glazer a preluat controlul asupra clubului in 2005, de la acel moment principala problema a Manchester United fiind cresterea datoriilor (in prezent estimate la 658 mil. dolari).

Patronii americani ai Manchester isi vor mentine controlul asupra clubului si dupa listare folosindu-se de structura duala a tipului de actiuni emise. Actiunile familiei Glazer vor avea de 10 ori puterea de vot a titlurilor obisnuite.