CME Group, operatorul celei mai mari burse de contracte futures la nivel mondial, intentioneaza sa infiinteze o piata pentru instrumente derivate la Londra, la jumatatea anului 2013, intrand in concurenta cu Eurex si Liffe, cei mai mari operatori de acest fel din Europa, relateaza Bloomberg, preluat de Mediafax.

Bursa CME va debuta cu contracte futures valutare, potrivit unui comunicat al companiei americane cu sediul central in Chicago. Noua bursa londoneza va folosi sistemul electronic de tranzactionare CME Globex, iar CME Clearing Europe va procesa tranzactiile.

CME intentioneaza sa depuna documentele necesare la autoritatile britanice de reglementare a pietei de capital in urmatoarele saptamani.

La zece ani de la listarea la bursa, CME Group a devenit operatorul cu cea mai mare valoare de piata, ca urmare a profitabilitatii mai ridicate a instrumentelor derivate, fata de cea a actiunilor.

Compania controleaza 98% din piata americana a contractelor futures iar peste 20% din operatiunile sale au loc in afara orelor de tranzactionare pe piata din SUA. CME a deschis anul trecut o casa de clearing la Londra.

Noua bursa va concura Liffe si Eurex, ai caror proprietari, NYSE Euronext si Deutsche Boerse, au incercat fara succes sa fuzioneze, din cauza opozitiei autoritatilor europene de reglementare, din februarie.

Eurex este cea mai mare bursa de instrumente derivate din Europa, iar Liffe a doua.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Proprietarul Pro TV a scazut pe bursa dupa anuntul vanzarii