Conducerea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) a renuntat la planul anuntat joi de a trimite in somaj tehnic 506 angajati, in perioada 27 august - 30 septembrie, scrie Mediafax.
"In sedinta Consiliului de Administratie din 24 august s-a hotarat anularea deciziei (...) privind trimiterea in somaj tehnic a 506 angajati din cadrul diviziei petrochimice Bradu, Arges", se arata intr-un comunicat al combinatului transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Combinatul a anuntat joi ca decizia de a trimite cei peste 500 de angajati in somaj tehnic este cauzata de lipsa capitalului de lucru necesar repornirii activitatii de petrochimie de la Pitesti.

Dupa anuntul de joi al conducerii, 250 de salariati ai diviziei petrochimice Bradu au protestat, vineri, in fata unitatii din Pitesti, fata de aceasta decizie, si au reclamat ca nu au incasat salariile pentru ultima luna si nici bonurile de masa pe ultimele patru luni.

Dupa protestul de la Pitesti, cei 250 de angajati ai Oltchim au plecat spre Ramnicu Valcea, pentru a continua protestele in fata sediului combinatului chimic.

Compania Oltchim va fi privatizata in luna septembrie, la cererea Fondului Monetar International.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania PCC SE, inregistrata in Germania (cu 18,3% din titluri) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie (14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services).

Citeste si:

Angajatii Oltchim protesteaza fata de trimiterea in somaj tehnic a 500 de salariati
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri