Un numar 250 de salariati ai Diviziei Petrochimice Bradu din cadrul Combinatului Oltchim Ramnicu Valcea au protestat, vineri, in fata unitatii din Pitesti, intrucat peste 500 angajati vor fi trimisi in somaj tehnic, protestatarii plecand apoi spre Ramnicu Valcea, unde vor continua actiunea, informeaza Mediafax.
Potrivit liderului de sindicat Marian Dumitru, oamenii sunt nemultumiti ca vor fi trimisi in somaj in perioada 27 august - 30 septembrie, dar si pentru ca nu si-au primit salariile pe ultima luna si nici bonurile de masa pe ultimele patru luni.

"Lumea a primit decizia ieri (n.r. - joi), ne-am hotarat sa protestam azi in fata unitatii, iar oamenii au decis sa mergem si la Ramnicu Valcea pentru a protesta si a ne intalni cu conducerea pentru a vedea ce e de facut. E practic un somaj tehnic mai mare de o luna care ne ingijoreaza, iar oamenii sunt suparati si de faptul ca nu si-au primit banii pe ultima luna, dar nici bonurile de masa pe ultimele patru luni", a declarat presedintele sindicatului Marian Dumitru.

Protestatarii s-au adunat in fata unitatii din Pitesti, unde au huiduit si au fluierat, scandand "Hotii", "Jos Roibu" si "Jos conducerea".

Oamenii sunt speriati de decizia de trimitere in somaj si de faptul ca se intarzie privatizarea Oltchim.

"Vine toamna, incep scolile, avem rate la banci, nu avem cu ce plati utilitatile locuintelor, iar noi suntem intr-o neliniste totala si nu stim ce vom face maine. Iar acum ne trimit si in somaj tehnic dupa ce nu ne-au dat banii in ultima luna si nici bonurile de masa pe ultimele patru luni, iar privatizarea se tergiverseaza, azi vine un investitor, maine altul si tot asa si nu se rezolva nimic. Iar noi o sa murim de foame!", a declarat un protestatar.

Ulterior, cei 250 de angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu au plecat spre Ramnicu Valcea, cu patru autobuze si patru microbuze, pentru a protesta in fata Combinatului Oltchim, dar si pentru a discuta cu conducerea unitatii.

Combinatul Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va trimite in somaj tehnic un numar de 506 de angajati, in perioada 27 august-30 septembrie,d in cauza lipsei capitalului de lucru necesar repornirii activitatii de petrochimie de la Pitesti.

"Ca urmare a lipsei capitalului de lucru necesar repornirii activitatii de petrochimie de la Pitesti, Consiliul de Administratie in sedinta din data de 22 august a decis (...) sa suspende contractele individuale de munca (trimiterea in somaj tehnic) pentru perioada 27 august - 30 septembrie 2012 pentru 506 salariati ce-si desfasoara activitatea in cadrul Diviziei Petrochimice din comuna Bradu, judetul Arges", se arata intr-un raport al companiei remis Bursei.

In aceasta perioada salariatii vor beneficia de o indemnizatie de 80% din salariul de baza. Numarul de salariati ai companiei a scazut usor in primele sase luni, de la 3.468 la 3.348.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri