Un numar de 715 salariati ai Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) vor intra in somaj tehnic in perioada 29 iulie - 8 septembrie, ca urmare a lipsei de materii prime, capitalului de lucru si functionarii la capacitate redusa a instalatiilor, scrie Mediafax.
Salariatii vor beneficia de o indemnizatie de 80% din salariul de baza.

Totodata, combinatul urmeaza sa-si reduca programul de lucru de la 5 zile la 4 zile, in perioada 29 iulie-8septembrie, pentru angajatii apartinand Directiei Petrochimice.

Liderul sindical al Oltchim Ramnicu Valcea, Mihai Diculoiu, a declarat joi ca 271 de angajati de la Oltchim Ramnicu Valcea au primit deja deciziile de intrare in somaj tehnic incepand cu 29 iulie.

"Aceasta serie de salariati care pleaca in somaj tehnic vine dupa ce, in urma cu doua luni, 909 angajati au fost disponibilizati si speram ca este printre ultimele masuri de trimitere in somaj tehnic si ca la finalul lunii septembrie Oltchim va fi privatizat intr-o formula de succes care sa includa si rafinaria de la Pitesti, cea de la Arpechim", a declarat Diculoiu.

Potrivit liderului sindical, in prezent la Oltchim lucreaza 2.330 de salariati.

In luna iunie, peste 900 de salariati de la Oltchim - 605 de la Ramnicu Valcea si 327 de la Divizia Petrochimica Bradu-Pitesti - au fost disponibilizati, ei beneficiind de indemnizatie de somaj si venit de completare.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a esuat anul trecut intrucat Dan Diaconescu nu a platit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR sa preia Oltchim, aflat in insolventa, reprezentantii potentialului investitor afirmand ca vor analiza situatia inainte de a lua o decizie.

Ulterior, in 27 iunie, reprezentantul administratorilor judiciari ai Oltchim, Gheorghe Piperea, anunta ca Guvernul ar putea conveni cu SOCAR, in luna iulie, vanzarea combinatului, daca grupul azer este interesat de achizitia Oltchim.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri