OFERTA Transgaz este pe ultima suta de metri: prospectul va fi gata in cateva zile

Prospectul ofertei secundare de vanzare la bursa a unui pachet suplimentar de 15% din actiunile detinute de stat la transportatorul de gaze naturale Transgaz Medias (TGN) va fi finalizat in cateva zile, spune seful OPSPI, fara a oferi o data certa, scrie Mediafax.

"Oferta Transgaz este foarte aproape de lansare, nu putem anunta o data calendaristica. Este o chestiune de ordinul zilelor pana la definitivarea prospectului ofertei secundare", a declarat seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

Listarea actiunilor companiei de stat a fost amanata de mai multe ori de Guvern. Cel mai nou termen pentru derularea operatiunii a fost stabilit pentru luna septembrie, fiind o preconditie pentru aprobarea celei de-a sasea evaluari a acordului cu Fondul Monetar International.
Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti din 2008.

Intermediarul operatiunii este consortiul format din firmele de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment, Wood&Company Financial Services si BT Securities.

Transgaz Medias este operatorul retelei nationale de transport al gazelor naturale. Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.

Statul detine 73,51% din actiunile companiei. In actionariatul Transgaz se regaseste si Fondul Proprietatea, care detine 14,98% din titluri, iar restul de 11,5% din actiuni sunt in portofoliile investitorilor de la bursa.

Actiunile Transgaz se tranzactionau miercuri dimineata la un pret de 202 lei, in crestere cu 1% fata de referinta. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 2,37 miliarde lei (530 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri