Actiunile Transgaz (TGN) cresteau cu 4% la deschiderea sedintei bursiere de marti, dupa ce compania a completat ordinea de zi a viitoarei Adunari Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) cu un punct ce vizeaza posibilitatea distribuirii unor sume suplimentare de cash catre actionari.

Astfel, in AGOA programata pe data de 19 iunie, actionarii Transgaz vor decide daca vor fi distribuite, sub forma de dividend, sumele existente in contabilitate la categoria “alte rezerve” si rezultatul reportat la sfaristul anului 2016.

In Adunarea Generala desfasurata luna trecuta, actionarii transportatorului de gaze naturale au decis distributia unui dividend brut de 46,33 lei/actiune, care ar genera un randament de 10,4% avand in vedere actualele cotatii de pe Bursa de Valori Bucuresti. In 27 ianuarie, Guvernul a aprobat un Memorandum prin care companiile controlate de stat si regiile autonome sunt obligate sa transfere la bugetul de stat cel putin 90% din profitul net realizat anul trecut.

Transgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,5% din actiuni. Actiunile companiei se tranzactionau marti la un pret de 442 lei/unitate, compania avand astfel o capitalizare de 5,2 miliarde lei.

Citeste si:
Final de an peste așteptări pentru marile companii românești
Final de an peste așteptări...
Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri