19 Septembrie 2012

Rompetrol Rafinare ramane pe Bursa. CNVM castiga procesul contra kazahilor



Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a castigat procesul impotriva kazahilor de la KazMunaiGaz, principalii actionari ai Rompetrol, prin care acestia cerusera deblocarea delistarii de pe Bursa de la Bucuresti a Rompetrol Rafinare (RRC), potrivit unui comunicat de presa al avocatilor de la Danila, Petre & Asociatii.

Firma de avocatura a reprezentat CNVM in procesul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie a absolvit integral CNVM de plata despagubirilor solicitate de catre The Rompetrol Group (TRG) – 153 mil. lei.

Decizia CNVM prin care a fost suspendat dreptul grupului Rompetrol de a derula procedura de retragere a actionarilor minoritari de la Rompetrol Rafinare in vederea delistarii companiei a fost contestata de TRG la Curtea de Apel Bucuresti.

Kazahii au ajuns la 98,6% din RRC dupa ce au desfasurat o oferta publica de preluare in 2009. Intre timp insa, statul a redevint actionar al Rompetrol Rafinare, cu o participatie de 44,69%.

TRG a incercat delistarea RRC dupa oferta, insa CNVM a blocat procedurile motivand prin faptul ca delistarea ar fi afectat interesele statului.

Rompetrol Rafinare era evaluata la sfarsitul sedintei bursiere de luni la 1,4 mld. lei (311 mil. euro).



Citeste si