„Am venit pregatit cu avocatii si mi-a fost prezentat un contract de o pagina-doua pentru o tranzactie de 40 mil. euro. Ma asteptam la documente de sute de pagini in cazul unui asemenea deal. Va dau contractul sa gasiti dumneavoastra clauzele si anexele care se mentioneaza in documente dar care nu exista nicaieri in documente. Nu pot sa semnez asa ceva. Cand am participat la privatizare ne-am inteles asupra unui contract diferit de acesta”, a declarat Diaconescu la iesirea din Ministerul Economiei.

In aceasta dimineata Diaconescu declarase ca vrea sa semneze contractul pentru privatizare si, implicit, sa plateasca suma de 203 milioane lei promisa Ministerului Economiei pentru pachetul majoritar de actiuni ale combinatului. De asemenea, seful Oficiului Privatizarilor, Remus Vulpescu, afirmase ca este pregatit sa semneze luni contractul.

Dan Diaconescu a mai declarat la iesirea din Ministerul Economiei ca dupa ce va prelua oficial actiunile le va vinde pe bursa cetatenilor.

Contractul pentru privatizarea Oltchim trebuie sa fie semnat in zece zile de la desemnarea unui castigator al licitatiei, in caz contrar tranzactia urmand sa se anuleze.