Premierul Victor Ponta a invitat investitorii rusi la privatizarea combinatului chimic Oltchim, comenteaza pagina online a agentiei de presa Itar-Tass, citata de Mediafax.

"Mi-as fi dorit ca si la Olchim sa fi avut un mare investitor din Rusia" fiindca "ma gandesc in primul rand, la siguranta locurilor de munca" si mai putin la "spectacole mediatice", scrie Itar-Tass, parafrazand declaratiile lui Victor Ponta de la Slatina.

Aceste declaratii au fost facute ca urmare a scandalului izbucnit in jurul privatizarii combinatului chimic Oltchim, scandal care a "erupt", potrivit Itar-Tass, odata ce magnatul media Dan Diaconescu "a refuzat sa semneze astazi contractul".

"Nu am putut semna acest contract, intrucat lipsesc clauze, prevederi si anexe, iar tot contractul este diferit fata de cel pe care l-am agreat cand am participat la privatizare", a anuntat Diaconescu, noteaza Itar-Tass. In schimb, anunta agentia de presa rusa, Dan Diaconescu a recunoscut ca nu are cei aproximativ 50 de milioane de euro necesari pentru achizitionarea a 54,8% din actiuni, dar a adaugat ca in spatele sau "stau forte serioase".

Agentia de presa rusa incheie articolul cu afirmatia lui Ponta ca privatizarea Oltchimului va continua anul viitor intrucat cumparatorul nu a avut bani si nici dorinta de a-l cumpara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB Masterclass: Vom fugi din case în birouri imediat ce carantina se termină!
Setari Cookie-uri