Oltchim Ramnicu Valcea va avea luni (1 octombrie) o noua echipa de managemnt, un administrator special, iar combinatul va fi repornit treptat in urmatoarele doua saptamani, daca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru privatizare, nu va achita suma promisa pana la acea data, a declarat premierul Victor Ponta.
De asemenea, procesul de privatizare va fi reluat peste cel mult sase luni, daca licitatia actuala esueaza.

“Pana pe 1 octombrie Dan Diaconescu trebuie sa plateasca suma de 45 milioane euro pe care a licitat-o. Luam in calcul posibilitatea ca acest contract de privatizare sa nu fie semnat, iar in aceste conditii suntem pregatiti sa numim un nou management, care sa nu il includa pe domnul Roibu si echipa lui, un administrator special care sa opreasca aceste contracte paguboase si care sa discute cu creditorii privati. De asemenea, activitatea combinatului va fi reluata”, a declarat Victor Ponta in cadrul unei conferinte de presa de la Ministerul Economiei.

Potrivit acestuia, Diaconescu a mentionat explicit in oferta pentru Oltchim ca dispune de sumele necesare pentru a face plata, iar daca aceasta afirmatie se dovedeste a fi neadevarata, ea va atrage raspunderea penala pentru fals si inselaciune.

“De asemena, domnul Diaconescu spune in oferta depusa la OPSPI ca imediat dupa anuntarea castigatorului de catre OPSPI va prezenta noua echipa de manageri – obligatie asumata, dar neindeplinita. Dansul a mai promis si un plan de afaceri pentru salvarea Oltchim care sa fie prezentat in maxim 48 de ore la momentul castigarii licitatiei”, spune Ponta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri