De asemenea, procesul de privatizare va fi reluat peste cel mult sase luni, daca licitatia actuala esueaza.

“Pana pe 1 octombrie Dan Diaconescu trebuie sa plateasca suma de 45 milioane euro pe care a licitat-o. Luam in calcul posibilitatea ca acest contract de privatizare sa nu fie semnat, iar in aceste conditii suntem pregatiti sa numim un nou management, care sa nu il includa pe domnul Roibu si echipa lui, un administrator special care sa opreasca aceste contracte paguboase si care sa discute cu creditorii privati. De asemenea, activitatea combinatului va fi reluata”, a declarat Victor Ponta in cadrul unei conferinte de presa de la Ministerul Economiei.

Potrivit acestuia, Diaconescu a mentionat explicit in oferta pentru Oltchim ca dispune de sumele necesare pentru a face plata, iar daca aceasta afirmatie se dovedeste a fi neadevarata, ea va atrage raspunderea penala pentru fals si inselaciune.

Citeste si:

“De asemena, domnul Diaconescu spune in oferta depusa la OPSPI ca imediat dupa anuntarea castigatorului de catre OPSPI va prezenta noua echipa de manageri – obligatie asumata, dar neindeplinita. Dansul a mai promis si un plan de afaceri pentru salvarea Oltchim care sa fie prezentat in maxim 48 de ore la momentul castigarii licitatiei”, spune Ponta.