1 Octombrie 2012

Dan Diaconescu: Am banii pentru preluarea Oltchim



Dan Diaconescu a declarat vineri ca are banii necesari pentru preluarea Oltchim si sustine ca OPSPI si Ministerul Economiei au incalcat confidentialitatea negocierilor, livrand documente si informatii presei, informeaza Mediafax.

"Banii au fost si inainte de privazizare, sunt si acum si vor fi si de acum incolo, dar mai trebuie ca si Ponta sa-i vrea. Partenerii nostri in aceasta trazactie (OPSPI si Ministerul Economiei - n.r.) au incalcat toate clauzele de confidentialitate, furnizand presei documente bancare", a afirmat Diaconescu la intrarea in sediul Ministerului Economiei.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului., ca imprumut de salvgardare pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor.

Premierul a precizat, atgunci, ca Guvernul este pregatit sa numeasca un nou management la Oltchim si sa dispuna administrarea speciala a combinatului daca Dan Diaconescu nu achita pana luni pretul pe actiuni, iar in maximum sase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Joi seara, Victor Ponta a declarat ca informatia conform careia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, prezentata joi dintr-un document, este falsa, iar acesta nu a depus pana in prezent vreo dovada ca are banii pentru Oltchim.

Presa a relatat joi, citand un document oficial, ca firma Gliding din Amsterdam garanteaza ca Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro intr-un cont din Olanda al bancii HSBC.

La aproape o saptamana de la desemnarea castigatorului licitatiei pentru privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), situatia combinatului este mai neclara decat inaintea procesului de vanzare. Specialistii in investitii si bancherii vorbesc despre principalele greseli care au dus la inca o privatizare ratata in Romania.



Citeste si