Indicele IBTX este calculat pe baza preturilor celor mai activ tranzactionate 20 de actiuni listate la Bursa de Valori din Istanbul, in vreme ce indicele Indicele IBTX Banking include cele mai lichide actiuni bancare turcesti.

Doi emitenti austrieci si-au anuntat deja intentia de a incepe imediat sa emita certificate IBTX.

"Credem ca acest proiect va servi interesele ambelor burse, intarind cooperarea si contribuind la eforturile noastre comune de a face fata problemelor globale cu care se confrunta bursele regionale", a declarat Ibrahim Turhan, presedinte si directorul general al Bursei de Valori din Istanbul.

Citeste si:

Bursa de Valori din Istanbul este una dintre pietele cu cea mai rapida crestere din lume, cu o capitalizare de piata care a crescut constant de-a lungul ultimilor ani si care la finalul lunii august a ajuns la 210,4 miliarde euro. In prezent, 398 de companii pot fi tranzactionate la Bursa de Valori din Istanbul si volumul de tranzactionare lunar se ridica la aprox. 33,1 miliarde euro.

IBTX se calculeaza ca un indice de rentabilitate totala si ca indice de rentabilitate totala neta. Toti indicii sunt indici ponderati cu capitalizarea si se calculeaza in EUR, USD si lira turceasca.