Bursa din Viena desfasoara un proiect de cooperare cu Bursa din Istanbul, una dintre cele mai lichide piete de capital din Europa, recent cele doua institutii financiare lansand doi noi indici, se arata intr-un comunicat de presa al Vienna Stock Exchange.
Indicele IBTX este calculat pe baza preturilor celor mai activ tranzactionate 20 de actiuni listate la Bursa de Valori din Istanbul, in vreme ce indicele Indicele IBTX Banking include cele mai lichide actiuni bancare turcesti.

Doi emitenti austrieci si-au anuntat deja intentia de a incepe imediat sa emita certificate IBTX.

"Credem ca acest proiect va servi interesele ambelor burse, intarind cooperarea si contribuind la eforturile noastre comune de a face fata problemelor globale cu care se confrunta bursele regionale", a declarat Ibrahim Turhan, presedinte si directorul general al Bursei de Valori din Istanbul.

Bursa de Valori din Istanbul este una dintre pietele cu cea mai rapida crestere din lume, cu o capitalizare de piata care a crescut constant de-a lungul ultimilor ani si care la finalul lunii august a ajuns la 210,4 miliarde euro. In prezent, 398 de companii pot fi tranzactionate la Bursa de Valori din Istanbul si volumul de tranzactionare lunar se ridica la aprox. 33,1 miliarde euro.

IBTX se calculeaza ca un indice de rentabilitate totala si ca indice de rentabilitate totala neta. Toti indicii sunt indici ponderati cu capitalizarea si se calculeaza in EUR, USD si lira turceasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri