"Ordonanta presedintiala emisa astazi de Tribunalul Bucuresti suspenda temporar hotararile 6 si 6 din Adunarea Generala a Actionarilor din 7 iulie, respectiv revocarea CRA si alegerea noului Consiliu. Suspendarea va fi valabila pana la solutionarea cazului de catre instanta. Cata vreme actiunea pe fond in instanta poate sa dureze chiar si un an, ordonanta presedintiala suspenda temporar, pentru a se impiedica aducerea de prejudicii", a declarat pentru wall-street.ro, Radu Voloaga, avocat la Constantinof si Asociatii, casa de avocatura ce reprezinta in instanta un grup de actionari SIF Muntenia.

Decizia Tribunalului poate fi atacata cu recurs in termen de 5 zile.

Practic, pana la solutionarea unui eventual recurs sau a cauzei de fond, Consiliul Reprezentantilor SIF Muntenia este suspendat, a explicat Voloaga.

Cateodata se ivesc situatii cand procedura parcursa intr-o judecata obisnuita, prin durata mare de timp scursa pana la pronuntarea unei hotarari, poate produce anumite prejudicii ireversibile uneia dintre partile implicate in proces. Pentru astfel de situatii leguitorul ne pune la dispozitie o procedura rapida, cu efecte temporare, denumita ordonanta presedintiala, conform AvocatNet.ro.

In urma cu doua saptamani, avocatii de la Constantinof au mai castigat o batalie in razboiul dintre un grup de actionari SIF 4 si noul CRA: Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea ordonantei CNVM din 6 iulie, prin care s-a dispus anularea limitarii dreptului la vot in AGA pentru un grup de actionari care detine aproape 17% din actiunile SIF Muntenia (SIF4)

Citeste si: Focul mocnit de la SIF Muntenia se aprinde: ce spune avocatul care duce lupta in instanta