Mai putin de 4% dintre traderii din Romania isi realizeaza tranzactiile prin intermediul platformelor mobile in prezent si este estimata pentru urmatorii ani o crestere similara cu cea a utilizarii internetului pe smartphone-uri. In Romania, sub 10% din totalul utilizatorilor de telefoane mobile detin smartphone-uri, comparativ cu cei aproximativ 80% din totalul investitorilor, conform firmei de brokeraj XTB.

„Este o tendinta din ce in ce mai ridicata ca oamenii sa acceseze internetul de pe dispozitivele mobile. Statisticile arata ca exista tot mai multi traderi la nivel mondial, dar si in Romania, care isi acceseaza conturile si realizeaza tranzactii de pe un dispozitiv mobil. Traderii online prefera tranzactionarea mobila datorita usurintei cu care pot realiza tranzactii, investi sau verifica informatii privind cererea si aceasta este o tendinta care isi va continua ascensiunea rapida, pe masura ce tehnologia migreaza de la desktop catre dispozitivele mobile”, explica Tadeusz Kuropatwinski, general manager XTB Romania.

Totusi, in prezent investitorii prefera aplicatiile traditionale de tranzactionare, in versiune desktop, in defavoarea platformelor mobile.

XTB Romania estimeaza pentru anul 2013 o crestere de 75% in volum a tranzactiilor realizate prin intermediul smartphone-urilor, de la 4% la 7%, iar ponderea ar putea ajunge la 15% in 2015. Dispozitivele mobile vor deveni mult mai populare decat actualele PC-uri pana in 2020, cand numarul utilizatorilor de PC-uri va fi de doua ori mai mic decat cel al utilizatorilor de smartphone-uri.

Disponibila in iOS pentru iPhone si in Android pentru alte dispozitive mobile, xMobile este o platforma de tranzactionare in timp real care poate fi descarcata pe telefonul mobil personal. Astfel, investitorii pot beneficia de administrarea completa a contului, inclusiv de date statistice si preturi actualizate in timp real, dar si de alte instrumente pentru tranzactionarea pe pietele financiare.

xTab este aplicatia XTB pe care traderii o pot utiliza pe tabletele lor. Aceasta aplicatie ofera optiuni care ii ajuta pe clientii XTB sa realizeze tranzactii, oriunde si oricand.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri