Firmele de brokeraj care intermediaza oferta publica secundara de la Transgaz (TGN) au recomandat statului roman un interval de pret cuprins intre 165 si 170 lei/actiune, reprezentand un discount de 8 – 10% fata de pretul din piata, potrivit unor surse apropiate tranzactiei.
Cu 30 de minute inaintea inchiderii sedintei bursiere de miercuri, actiunile Transgaz se tranzactionau la un pret de 185 lei/unitate. Discount-ul propus este similar celui din cazul ofertei Transelectrica, desfasurata la inceputul acestui an, si unde discountul a fost de 12,6%.

Conform acelorasi surse, Ministerul Economiei ar fi cerut zilele acestea recomandarile de pret de la consortiul de intermediere, urmand ca maine sa se ia o decizie privind pretul de oferta.

Pe de alta parte, in mod oficial, intervalul de pret si procedura de vanzare a pachetului de 15% din actiunile companiei trebuie discutate si stabilite intr-o sedinta de Guvern. Miercuri, 24 octombrie, a avut loc o sedinta saptamanala de Guvern insa reprezentantii corpului de presa al institutiei nu au putut mentiona daca in cadrul acesteia au avut loc discutii legate de oferta Transgaz.

De asemenea, premierul Victor Ponta nu a facut nicio referire in cursul zilei cu privire la oferta secundara de la compania care opereaza sistemul de transport al gazelor naturale din Romania.

Oferta publica de vanzare de la Transgaz a fost amanata de mai multe ori in acest an, odata cu schimbarea conditiilor de piata dar si a Guvernelor. SPO-ul este intermediat de brokerii de la Wood&Co., Raiffeisen si BT Securities.

Pe 10 octombrie, Guvernul a aprobat memorandumul privind oferta secundara de vanzare de la Transgaz. De asemenea, CNVM a aprobat in luna mai prospectul preliminar.

Statul roman este principalul actionar al companiei care opereaza sistemul de transport al gazelor naturale din Romania, cu o participatie de 73,5%. Fondul Proprietatea este al doilea cel mai mare actionar, cu un pachet de 14,9% din titlurile TGN.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri