"Joi, CNVM ne-a spus ca pana la finele anului ar trebui publicat un draft pentru schimbarea legislatiei (astfel incat sa permita listarea Fondului la Varsovia, n.r)", a spus Konieczny, citat de Mediafax.

Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au prelungit pana pe 30 iunie 2013 imputernicirea acordata administratorului Franklin Templeton, in iunie 2012, pentru pregatirea listarii secundare a Fondului la Varsovia, intrucat mandatul initial expira la finele acestui an.
In luna iunie, actionarii au dat votul final pentru cotarea Fondului Proprietatea pe piata de la Varsovia. Aprobarea a fost data de 99,5% din actionarii prezenti la AGA.

Operatiunea este blocata, insa, deoarece este nevoie de o conexiune a Depozitarului Central de la Bucuresti cu cel din Polonia, iar pentru aceasta nu exista inca un cadru legal aprobat de CNVM.

Pe ordinea de zi a sedintei de vineri se afla si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2013, precum si reconfirmarea deciziilor AGA din septembrie 2010.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

Citeste si:

La finele lunii octombrie, investitorii straini detineau 51,49% din actiunile Fondului Proprietatea.

Fondul american de hedging Elliott Associates are 15,33% din actiuni, pachet care reprezinta aproape 16% din drepturile de vot in AGA.

Al doilea actionar institutional al FP este compania de administrare a investitiilor City of London, care detine 9,43% din actiunile Fondului. City of London controleaza actiuni propriu-zise (4,18% din capitalul social) si warranturi emise de RBS pentru 5,25% din titlurile FP.