FP: CNVM va publica pana la finele anului un proiect pentru facilitarea listarii la Varsovia

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) ar putea publica pana la finele anului un proiect de modificare a legislatiei, astfel incat sa permita listarea secundara a Fondului Proprietatea la Varsovia, a anuntat managerul FP, Greg Konieczny, la AGA de vineri.

"Joi, CNVM ne-a spus ca pana la finele anului ar trebui publicat un draft pentru schimbarea legislatiei (astfel incat sa permita listarea Fondului la Varsovia, n.r)", a spus Konieczny, citat de Mediafax.

Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au prelungit pana pe 30 iunie 2013 imputernicirea acordata administratorului Franklin Templeton, in iunie 2012, pentru pregatirea listarii secundare a Fondului la Varsovia, intrucat mandatul initial expira la finele acestui an.
In luna iunie, actionarii au dat votul final pentru cotarea Fondului Proprietatea pe piata de la Varsovia. Aprobarea a fost data de 99,5% din actionarii prezenti la AGA.

Operatiunea este blocata, insa, deoarece este nevoie de o conexiune a Depozitarului Central de la Bucuresti cu cel din Polonia, iar pentru aceasta nu exista inca un cadru legal aprobat de CNVM.

Pe ordinea de zi a sedintei de vineri se afla si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2013, precum si reconfirmarea deciziilor AGA din septembrie 2010.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

La finele lunii octombrie, investitorii straini detineau 51,49% din actiunile Fondului Proprietatea.

Fondul american de hedging Elliott Associates are 15,33% din actiuni, pachet care reprezinta aproape 16% din drepturile de vot in AGA.

Al doilea actionar institutional al FP este compania de administrare a investitiilor City of London, care detine 9,43% din actiunile Fondului. City of London controleaza actiuni propriu-zise (4,18% din capitalul social) si warranturi emise de RBS pentru 5,25% din titlurile FP.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri