Bursele europene au inchis vineri in crestere, iar indicele de referinta al celor mai importante actiuni de pe continent a bifat cea mai buna saptamana din ultimele 12 luni, datorita optimismului generat in jurul evenimentului Black Friday si evolutiei pozitive a increderii in economia germana, scrie Mediafax.
Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,6% si a inregistrat un avans de 4% pe ansamblul acestei saptamani, cel mai puternic din 2 decembrie 2011, datorita datelor economice pozitive din SUA, China, Germania si Franta, dar si optimismului ca politicienii de la Washington vor ajunge la un acord privind deficitul bugetar inainte de finalul anului, transmite Bloomberg.

Institutul de cercetare economica Ifo, de la Munchen, a publicat joi indicele privind increderea mediului de afaceri in economie, care se bazeaza pe un sondaj in randul a 7.000 de directori executivi. Indicele a inregistrat in octombrie prima crestere din ultimele opt luni, contrar asteptarilor economistilor.

In Franta, increderea din mediul de afaceri a revenit in urcare in noiembrie, dupa ce a atins luna trecuta cel mai redus nivel din ultimii trei ani, potrivit unui alt sondaj.

In SUA s-a dat startul sezonului cumparaturilor de iarna, milioane de consumatori luand cu asalt magazinele pentru a profita de promotiile oferite de retaileri cu ocazia evenimentului Black Friday.

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a avansat vineri cu 0,5%, in timp ce CAC 40 - Paris si DAX - Frankfurt au castigat 0,9% fiecare.

Ministrii Finantelor din zona euro vor participa luni la Bruxelles la o sedinta de urgenta pentru a discuta deblocarea urmatoarei transe din ajutorul financiar pentru Grecia.

Divergentele dintre Europa bogata si statele sarace au fost subliniate la summit-ul UE de joi si vineri de esecul negocierilor privind bugetul european pentru perioada 2014-2020.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri