„RBS Romania va vinde sau va iesi din segmentele sau din activitatile care nu se incadreaza in directia orientata pe servicii dedicate clientilor persoane juridice, o abordare consecventa cu strategia Grupului RBS. Segmentele vizate includ activitatile de retail si pe cele comerciale realizate operational prin intermediul sucursalelor. In consecinta, RBS Romania nu va mai oferi clientilor sai servicii de brokeraj pe piata de capital”, au declarat oficialii bancii cu capital britanic.

Acestia spun ca intermedierea tranzactiilor pe BVB nu reprezinta o activitate principala, ci are o importanta redusa in portofoliul de produse al bancii, nefiind parte a pozitionarii actuale sau viitoare a bancii in Romania.

RBS anuntase la inceputul anului ca se va concentra aproape exclusiv pe segmentul corporate, urmand sa renunte la diviziile si departamentele care nu sunt orientate pe aceasta directie.

RBS Romania se afla pe locul 53 din 59 in topul brokerilor de pe BVB dupa primele zece luni ale anului, timp in care au intermediat tranzactii de 7 mil. lei.
Caderea RBS in topul brokerilor vine dupa ce in 2007 si 2008 banca a fost cel mai important intermediar al tranzactiilor cu obligatiuni facute pe BVB (in 2007 schimburile intermediate depasisera 1,2 miliarde lei).