"OTB Bank Romania a decis sa inchida operatiunile de brokeraj la Bursa de Valori Bucuresti ca urmare a scaderii importante a rulajelor pe piata de capital. Este o decizie locala, bazata exclusiv pe considerente de business si va fi aplicata in ianuarie 2013, dupa ce vom urma toti pasi legali necesari”, a declarat pentru wall-street.ro Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.

Dupa primele 11 luni din acest an, OTP ocupa locul 34 dintr-un total de 60 in topul brokerilor, avand o cota de piata de 0,37%. Banca a intermediat in total tranzactii in valoare de 68,3 milioane lei. Luna trecuta insa, rulajul OTP a scazut pana la 1,3 mil. lei.

„Contextul economic dificil a determinat schimbari majore in toate pietele si Romania nu face exceptie. Suntem increzatori ca lucrurile se vor schimba in anii urmatori si 2013 poate fi chiar anul de inceput al revenirii pietelor financiare”, a mai spus Diosi.

Citeste si:

Scaderea semnificativa a tranzactiilor de pe Bursa i-a pus pe fuga pe brokeri in acest an, mai multe banci alegand sa renunte la operatiunile de pe piata de capital romaneasca. OTP este a patra banca din piata locala care decide sa renunte la operatiunile de brokeraj, dupa ING, UniCredit si RBS Romania.