Board-ul UniCredit Bank Austria a decis sa inchida operatiunile diviziei de brokeraj - UniCredit CAIB Securities Romania, miscare integrata in procesul de optimizare a activitatii diviziei de investitii din regiune. Stirea vine la scurt timp dupa ce grupul ING a anuntat o miscare similara.
UniCredit CAIB Securities este unul din brokerii de top activi la Bursa de Valori Bucuresti. De la inceputul acestui an, divizia de brokeraj a grupului italian a rulat la Bursa peste 1,1 miliarde lei, ocupand locul 4 din cei 59 de intermediari.

Ioana Tanase, director general al Unicredit CAIB Securities, a confirmat pentru wall-street.ro ca activitatea diviziei de brokeraj se va dizolva.

„Este un proces regional care a inceput la sfarsitul anului trecut. Initial, au fost inchise o parte din birourile din Londra care acopereau Europa Centrala si de Est. La inceput, planul pentru noi era sa fim integrati in banca, apoi a fost luata decizia ca vom fi dizolvati”, a explicat Tanase.

Ioana Tanase a mai spus ca procesul a inceput formal in aceasta perioada, dar nu poate estima cand se vor inchide efectiv operatiunile. „Vom continua sa tranzactionam pana spre finalul anului si ne vom onora toate obligatiile contractuale”.

UniCredit CAIB Securities are, in prezent, 16 angajati.

In informarea trimisa de banca spre clientii sai, se mentioneaza ca aceasta decizie nu va afecta operatiunile comerciale si de investment banking ale grupului financiar.

Decizia de a inchide activitatea UniCredit CAIB Securities a fost luata in contextul in care grupul restructureaza intreaga divizie de investitii din Europa Centrala si de est. Aceste activitati vor fi concentrate la Varsovia, care va deveni hub-ul regional al grupului.

La inceputul lunii octombrie, ING Bank a anuntat ca va renunta la toate diviziile de brokeraj din tarile in care este prezenta, inclusiv la cea care opereaza pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri