Pana acum, aceste actiuni erau inregistrate la valoare zero.

CNVM a modificat joi un regulament in baza caruia Fondul Proprietatea va putea distribui dividende anul viitor daca activul net pe actiune va depasi valoarea nominala, de 1 leu, in urma includerii participatiei la Hidroelectrica in calculul activului net, la o valoare stabilita de un evaluator independent.

Regulamentul prevede ca administratorul sa stabileasca modalitatea de evaluare a actiunilor societatilor din portofoliul FP aflate in procedura de insolventa/reorganizare sau lichidare judiciara sau alte forme de reorganizare si lichidare, precum si a celor aflate in incetare temporara sau definitiva de activitate.

Astfel, participatiile respective vor putea fi inregistrate fie la valoarea zero, fie la o valoare stabilita de un evaluator independent.

Totodata, CNVM a emis, joi, si o dispunere de masuri prin care administratorii fondurilor de investitii si ai SIF-urilor pot apela, la fel ca Fondul Proprietatea, la aceleasi modalitati de evaluare a companiilor aflate in insolveta sau reorganizare.