Piata din SUA este "saturata", astfel ca Apple trebuie sa se extinda pe pietele in curs de dezvoltare, a afirmat George Russell, manager de portofolii la Franklin Equity Group, la o conferinta in Singapore.

Actiunile Apple reprezentau inca cea cea mai mare detinere a Franklin U.S. Opportunities Fund, la sfarsitul anului trecut. Fondul a cumparat in schimb actiuni Google si Amazon, a aratat Russell.

"Ne-am redus detinerile de actiuni Apple in mai multe randuri, anul trecut. Suntem ingrijorati in legatura cu lipsa unei strategii pe segmentul de telefoane ieftine, in tarile emergente. Piata din SUA este relativ saturata", a spus investitorul.

Citeste si:

Cotatia titlurilor Apple a atins pe 14 ianuarie cel mai scazut nivel din ultimele 11 luni, dupa ce publicatia Nikkei a relatat despre reducerea productiei de telefoane iPhone 5, din cauza cererii scazute.

U.S. Opportunities Fund avea la sfarsitul anului trecut active de 2,51 miliarde de dolari, iar in 2012 a inregistrat un avans de 10%, sub cresterile realizate de 70% din fondurile concurente. In ultimii cinci ani, U.S. Opportunities Fund a consemnat o crestere de 4,9%, peste cele obtinute de 74% dintre firmele rivale.