25 Ianuarie 2013

CEO-ul Erste Group vrea o singura bursa pentru toate tarile din regiune



Andreas Treichl, CEO-ul Erste Group, isi doreste sa creeze o alianta intre Bursa din Varsovia si CEE Stock Exchange Group, transmite Friednews.com.

In opinia sa, Europa Centrala si de este are perspective de dezvoltare mai bune decat tarile din Vest sau Sud. CEO-ul Erste sugereaza o platforma unica pentru toate bursele din centrul, estul si sud-estul Europei.

„Pe viitor, tarile din aceste regiuni trebuie sa coopereze intens. Investitiile vor ajunge doar in pietele unde politicile economice, fiscale si monetare sunt bine coordonate. Bursa din Varsovia trebuie sa participe in acest proiect, indiferent daca centrul acestei burse va fi in Varsovia, Bratislava sau Viena. Altfel, lucrurile nu se vor misca”, a declarat Treichl.

CEO-ul Erste compara acest plan cu situatia tarilor scandinave, care au politici diferite, sunt independente, dar au creat un bloc stabil si primesc investitii. In opinia sa, si bursele din Cehia sau Ungaria ar trebui sa faca parte din aceasta alianta.

„Cu cat vor fi mai multi participanti, cu atat rezultatele vor fi mai bune. Chiar si bursele din Bucuresti sau Zagreb ar putea fi membri. Pentru Austria, aceasta cooperare ar putea fi o sansa uriasa de a creste mai repede decat Europa de Vest”, a conchis Treichl.



Citeste si