Florin Ilie (foto), una dintre cele mai cunoscute voci din piata financiara romaneasca, este noul director de strategie al ING Romania. El a coordonat anterior operatiunile de pe Bursa de la Bucuresti ale bancii olandeze, fiind totodata si seful departamentului de equity research.
Florin Ilie va fi responsabil de dezvoltarea strategiei bancii, el aflandu-se direct in subordinea CEO-ului Michal Szczurek.

ING Bank a renuntat la sfarsitul anului trecut la toate diviziile de brokeraj din tarile in care este prezenta, cu exceptia operatiunilor din Benelux si Polonia.

Florin Ilie lucreaza pentru ING Romania din anul 2004, timp in care a mai ocupat si functiile de business development manager si director financiar retail banking.

Noul director de strategie s-a facut adesea remarcat prin declaratiile sale transante cu privire la piata de capital romaneasca si economia locala. Investitorii institutionali l-au ales anul trecut in randul primilor trei cei mai buni analisti de equity din Europa Centrala si de Est, potrivit unui sondaj al Thomson-Reuters.

Florin Ilie are doua diplome de master obtinute in cadrul Harvard University si University of Manchester si un doctorat obtinut in cadrul ASE Bucuresti.

ING, Unicredit si RBS sunt cele trei banci care au renuntat la sfarsitul anului trecut la operatiunile de brokeraj de pe bursa romaneasca, scaderea valorii tranzactiilor pe BVB fiind cauza principala.

ING a fost implicata in ultimii ani in unele dintre cele mai importante listari si oferte publice de pe Bursa, precum cea a Fondului Proprietatea, oferta de preluare de la Azomures si IPO-ul Flamingo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri