In urma listarii, 30% din actiunile operatorului bursier vor fi tranzactionate liber.

Tranzactia a evaluat operatorul bursier moscovit la 126,9 miliarde de ruble (4,2 miliarde dolari), iar pretul de 55 de ruble pe actiune este la minimul intervalului care ajungea la 63 ruble pe unitate, scrie Mediafax.

Russian Direct Investment Fund (RDIF), fond sustinut de Kremlin, a investit 80 de milioane de dolari in operatorul bursier si a atras alte 200 de milioane de dolari de la alti investitori.

In urma investitiei, RDIF detine o participatie de 4,5% la Bursa din Moscova, pe care vrea sa o pastreze 4-5 ani.

La operatiune a participat si Chengdong Investment Corp., divizie a fondului suveran de investitii CIC International din China.

Bursa, care opereaza indicii Micex si RTS, este elementul central al strategiei presedintelui rus Vladimir Putin de a transforma Moscova intr-un centru financiar important.

La pretul minim, bursa de la Moscova are o capitalizare comparabila cu cea a bursei de la Londra, principalul rival in competitia atragerii de companii rusesti pentru listare.

De asemenea, piata moscovita se afla la un nivel de capitalizare comparabil cu cel al Nasdaq OMX din SUA. Deutsche Borse este cea mai mare bursa din lume dupa capitalizare, cu 11 miliarde de dolari.

Fondurile obtinute vor fi folosite pentru imbunatatirea infrastructurii tehnologice a operatorului si pentru consolidarea necesarului de capital la casa de cliring, in contextul noilor reglementari internationale.