Fondurile Franklin Templeton au ajuns sa detina peste 5% din SIF Transilvania

Un numar de sase fonduri de investitii administrate de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), au ajuns sa detina cumulat actiuni reprezentand 5,3% din capitalul social al SIF Transilvania (SIF3), pachetul fiind evaluat pe bursa la peste 9,5 milioane euro, scrie Mediafax.

Fondurile Templeton Developing Markets Trust si FTIF Templeton Frontier Markets Fund detin cele mai mari pachete de actiuni SIF Transilvania, de 1,88% si, respectiv, 1,64%, potrivit unei notificari transmise, vineri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In acelasi timp, fondul FTIF Templeton Emerging Markets Fund are aproape 1% din titlurile SIF Transilvania, iar celelalte trei fonduri au pachete cuprinse intre 0,15% si 0,45%.

Raportat la cea mai recenta cotatie de la bursa a actiunilor SIF Transilvania, de 0,719 lei/titlu, actiunile detinute de fondurile Franklin Templeton sunt evaluate la 41,6 milioane lei (9,5 milioane euro).

SIF Transilvania a fost anul trecut cea mai profitabila dintre cele cinci SIF-uri, inregistrand un castig record de 212,4 milioane lei (47,6 milioane euro). Profitul a depasit cu 2,2% precedentul record inregistrat in 2011, de 207,7 milioane lei, cand SIF Transilvania a vandut catre Erste intregul pachet de actiuni detinut la BCR, pentru 123,6 milioane lei si aproximativ 1% din actiunile Erste.

Efectele tranzactiei cu Erste au fost vizibile si in 2012, cand SIF Transilvania a inceput sa vanda din actiunile primite la banca austriaca.

In timp ce profitul a continuat sa urce si anul trecut, activul net a scazut cu 14,33%, la 1,14 miliarde lei, in principal ca urmare a vanzarii unor pachete de actiuni Erste si BRD.

Fondurile Franklin Templeton se numara printre cei mai mari investitori straini de pe bursa de la Bucuresti, avand participatii la companii precum OMV Petrom, BRD, Banca Transilvania, BVB, precum si la cele cinci SIF-uri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Premieră: investițiile media în online le depășesc pe cele din offline
Setari Cookie-uri