Investitiile la bursa ale Franklin Templeton sunt in scadere

Valoarea portofoliilor de actiuni detinute pe piata romaneasca de fondurile de investitii Franklin Templeton a scazut cu 7% in prima jumatate a anului, de la circa 200 milioane dolari in decembrie la 184,5 milioane dolari la finele lunii iunie, potrivit unei analize Prime Transaction, citata de Mediafax.

Fondurile Franklin Templeton sunt printre cei mai mari investitori straini pe bursa de la Bucuresti, cu participatii semnificative la OMV Petrom (SNP), Banca Transilvania (TLV), Romgaz (SNG) si BRD Groupe Societe Generale (BRD).

Participatia la OMV Petrom, reprezentand 1,17% din actiunile companiei, era cea mai mare investitie a fondurilor Franklin Templeton la jumatatea anului, valoarea cumulata detinuta apropiindu-se de 100 milioane de dolari.
Franklin Templeton administreaza actiunile detinute la companii listate la Bucuresti prin intermediul a cinci fonduri, respectiv FTIF -

Templeton Frontier Markets Fund, FTIF - Templeton Emerging Markets Fund, Templeton Frontier Markets Fund, Templeton Developing Markets Trust si FTIF - Templeton Eastern Europe Fund.

Fondurile investitorului strain si-au concentrat expunerea pe piata romaneasca exclusiv pe patru emitenti: OMV Petrom, Banca Transilvania, Romgaz si BRD - Groupe Societe Generale.

Citeste si:
Actionarii Fondul Proprietatea au reinnoit mandatul Franklin Templeton
Actionarii Fondul...

Fata de inceputul anului, fondurile Franklin Templeton si-au redus usor participatiile pe cei patru emitenti, cele mai importante modificari avand loc in cazul BRD - Groupe Societe Generale, unde participatia fondurilor a scazut de la 1,30% la 0,88% din capitalul social.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri