Fondurile grupului Franklin Templeton au continuat sa acumuleze titluri de stat ucrainene in trimestrul al patrulea al anului trecut, consolidandu-si pozitia ca cel mai mare creditor al guvernului de la Kiev inaintea pierderilor masive cauzate de violentele care au izbucnit in ultimele doua zile.

Fondurile americane Templeton Global Bond Fund si Templeton Global Total Return Fund, supravegheate de Michael Hasenstab, si-au majorat detinerile de titluri ucrainene in dolari emise pe pietele internationale cu 252 milioane de dolari in ultimele trei luni ale anului trecut, la 3,8 miliarde de dolari valoare nominala, potrivit datelor Bloomberg, citate de Mediafax.

Franklin Templeton a acumulat obligatiuni de stat ucrainene si in trimestrul al treilea al anului trecut, in valoare de 1,4 miliarde de dolari.

Adaugand si detinerea fondurilor din Europa, grupul controleaza titluri ucrainene de 6,4 miliarde de dolari, reprezentand mai mult de o treime din valoarea obligatiunilor in dolari emise pe pietele externe de guvernul de la Kiev, potrivit celor mai recente date.

Piata financiara ucraineana a suferit miercuri cele mai severe retrageri de capital inregistrate vreodata, pe fondul temerilor investitorilor ca tara s-ar putea indrepta spre razboi civil in urma ciocnirilor dure dintre protestatarii care cer demisia guvernului si fortele de ordine loiale presedintelui Viktor Ianukovici. Cele mai violente lupte de strada din Ucraina ultimilor doua decenii au lasat in urma peste 25 de morti si sute de raniti.

Randamentul de referinta al obligatiunilor de stat ucrainene cu scadenta in luna iunie, cu o valoare nominala de 1 miliard de dolari, a crescut miercuri de aproape doua ori, cu 19 puncte procentuale, la 42%, un nou maxim istoric.

Templeton Global Bond Fund are active in valoare totala de 69 miliarde de dolari si a inregistrat in ultimii 10 ani un randament mediu anual de 8,24%, numarandu-se printre cele mai performante fonduri din lume, potrivit datelor Morningstar.

Michael Hasenstab supravegheaza fondurile de obligatiuni ale grupului Franklin Templeton, cu active in valoare totala de 190 miliarde de dolari, si a fost numit in 2010 de catre revista Bloomberg Markets cel mai bun manager al unui fond global de obligatiuni.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Franklin Templeton au refuzat sa comenteze cu privire la obligatiunile ucrainene acumulate de fondurile din grup.

Purtatorul de cuvant al Franklin Templeton, Stacey Johnston Coleman, a declarat ca fondurile globale de obligatiuni din grup adopta de multe ori o abordare contra pietei, cumparand sau mentinand detineri de active decazute din preferintele celorlalti investitori.

Franklin Templeton este unul dintre cei mai importanti investitori la nivel mondial pe pietele emergente si de frontiera. Grupul controleaza si compania care administreaza Fondul Proprietatea (FP).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri