Vosganian: Petrom nu va demola rafinaria Arpechim

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, afirma ca OMV Petrom nu va demola Arpechim Pitesti, asa cum a anuntat joi conducerea companiei petroliere, ci va sta "la dispozitia" Guvernului in masura in care statul va gasi o solutie de integrare a rafinariei cu combinatul chimic Oltchim.

"Am avut in aceasta dimineata (vineri - n.r.) consultari cu conducerea OMV Petrom si sunt mandatat sa va spun ca OMV Petrom isi va corela strategia privind Arpechim cu strategia privind reorganizarea Oltchim, astfel incat OMV Petrom sa sustina eforturile Oltchim de reorganizare si de repornire a intregii activitati. OMV nu va proceda la demolarea Arpechim, ci va sta la dispozitia noastra in situatia in care va exista posibilitatea repornirii lantului de petrochimie, si sa discutam si posibilitatea de a integra in acest lant si partea de petrochimie de la Arpechim", a afirmat Vosganian vineri intr-o declaratie de presa.

Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a afirmat joi, intr-o conferinta de presa, ca rafinaria Arpechim va fi demolata, daca nu va putea fi vanduta.

Arpechim este principalul furnizor de materii prime pentru combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea, aflat in insolventa.

OMV Petrom a anuntat de mai multi ani ca rafinaria Arpechim nu face parte din activitatea de baza a companiei si ca vrea sa vanda unitatea.Vosganian a adaugat ca Mariana Gheorghe i-a spus ca sustine eforturile statului privind restrcturarea industriala.

"Abia dupa ce gasim o solutie antreprenoriala, economica pentru Oltchim (...) ne incumetam sa pornim discutiile si cu OMV Petrom pentru Arpechim", a mai spus Vosganian.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Oltchim intra in faliment dupa sase ani de chin in insolventa
Setari Cookie-uri