Un om de afaceri din Sibiu, Ioan-Alin Tatu, a raportat joi ca a depasit pragul de 5% din actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1), prin detineri directe si indirecte, dupa ce a cumparat miercuri un pachet de 518.500 de titluri, informeaza Mediafax.

Cele 27,44 milioane de actiuni pe care le detine Tatu in nume personal si prin firma Premium Srl valoreaza pe Bursa 37,32 milioane lei (8,5 milioane de euro), pachet evaluat la cotatia de la inchiderea sesiunii precedente, de 1,36 lei.

Cu acest pachet de actiuni, Tatu devine unul dintre cei mai importanti actionari la SIF Banat-Crisana. Un pachet de 5% mai detine si actualul presedinte CA, Dragos Geroge Bilteanu.

Una dintre firmele conduse de Bilteanu, Romenergo, a cumparat in februarie anul trecut 4% din actiunile SIF de la Banca Transilvania si cinci subsidiare ale acesteia. Prin aceasta tranzactie, Romenergo a ajuns sa detina 5% din titlurile SIF.

Ioan-Alin Tatu detine grupul de firme Premium din Sibiu, care cuprinde firma de comert Premium SRL.

In urma cu cateva saptamani, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au surprins piata anuntand intentia SIF Banat-Crisana de a cumpara Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat in conflict cu Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia ales in luna iulie a anului trecut. Tranzactia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care detine Muntenia Invest.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Sphera inaugureaza doua restaurante, KFC si Taco Bell, in Sibiu