Pachetul de actiuni SIF Muntenia a fost tranzactionat in intervalul 17:06 - 17:07, la un pret cu 8,47% peste cotatia de la momentul respectiv din piata principala (0,885 lei) si, totodata, cu 6,67% peste inchiderea sedintei anterioare (0,9 lei), scrie Mediafax.

Tranzactia a venit la doua saptamani dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a permis SIF-urilor sa cumpere actiuni intre ele. Actiunile SIF Muntenia au fost cumparate prin intermediul casei de brokeraj Swiss Capital, potrivit unei raportari transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Raportat la pretul din deal-uri, SIF Muntenia este evaluata la 774,7 milioane lei (171,2 milioane euro).

Unii brokeri au spus inca de joi ca actiunile SIF Muntenia ar putea sa fi fost cumparate de SIF Banat-Crisana, care deja controleaza Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

Care sunt actiunile dupa care...
Citeste si: Care sunt actiunile preferate de cei mai mari investitori de pe bursa

Cu jumatate de ora inaintea deal-urilor cu actiunile SIF Muntenia, pe bursa au fost realizate patru deal-uri cu 4,31% din actiunile SIF Moldova (SIF2), pentru 32,5 milioane lei (7,2 milioane euro).

Brokerii cred ca si aceste actiuni au fost cumparate de SIF Banat-Crisana, insa pana la ora transmiterii acestei stiri niciun investitor nu a anuntat achizitia pachetului de titluri.

SIF Moldova si-a exprimat inca de anul trecut interesul sa imparta cu SIF Banat-Crisana controlul Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

Dupa anuntarea achizitiei pachetului de 5% din actiunile SIF Muntenia de catre SIF Banat-Crisana, actiunile SIF Muntenia au urcat pe bursa cu 3,74%, la 0,916 lei. La acest pret, capitalizarea bursiera a SIF Muntenia este de 739,2 milioane lei (163,4 milioane euro).

Bitdefender a cumparat...
Citeste si: Bitdefender a cumparat o companie din Olanda