Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care detine 5% din titlurile SIF Muntenia (SIF4), solicita completarea ordinei de zi a sedintei AGA din aprilie cu realegerea Consiliului Reprezentantilor, dupa ce instanta a suspendat deciziile actionarilor privind ultima schimbare a Consiliului, scrie Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a suspendat doua hotarari AGA din iulie 2012 privind revocarea si numirea noului Consiliu la SIF Muntenia.

"Avand in vedere ca, prin sentinta (...) propuntata de Tribunalul Bucuresti (...) s-a dispus suspendarea executarii hotararilor 6 si 7 ale adunarii generale ordinare a actionarilor SIF Muntenia din data de 7 iulie 2012 (pana la solutionarea irevocabila a cauzei ce face obiectul dosarului 33835/2012 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti sectia a VI-a civila), s-a creat o situatie grava pentru SIF Muntenia. Hotararea instantei pune in discutie componenta actuala a Consiliului Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia", se arata in solicitarea transmisa de Iaciu.

Suspendarea a venit ca urmare a unui proces in care un grup de 17 mici actionari ai SIF Muntenia cer anularea deciziilor AGA prin care a fost schimbata componenta consiliului.

Actualul Consiliu al Reprezentantilor Actionarilor a fost impus la inceputul lunii iulie anul trecut de un grup de investitori "revolutionari", grupati in jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, grup care detinea aproape 16,9% din actiuni.

Dupa ce a preluat atributiile, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor a propus actionarilor SIF Muntenia revocarea administratorului SAI Muntenia Invest si tragerea la raspundere a acestuia. O solicitare de convocare AGA cu aceeasi propunere a fost inaintata si de Iaciu.

Ulterior, Muntenia Invest a anuntat ca nu poate convoca AGA pentru revocarea sa si alegerea altei societati de administrare pentru SIF Muntenia, deoarece cererile de convocare transmise de Iaciu si Consiliul Reprezentantilor Actionarilor nu cuprind si propuneri pentru viitorul admistrator.

Potrivit solicitarii transmise luni catre SIF Muntenia, Iaciu ii propune pe aceeasi 11 membri pentru realegere.

In vara anului trecut, din vechiul Consiliu a fost reales doar omul de afaceri Adrian Andrici, aflat si el in grupul coalizat in jurul lui Iaciu. Andrici este actionar SIF Muntenia si membru in fostul Consiliu inca din 2005.

In Consiliu au mai fost alesi Olimpiu Blajut, Razvan Lefter, Marcel Gheorghe, Daniel Pandele, Gabriel Vasile, Florin Cazan, Stefan Gioga, Cristian Alexandru Stefanescu, Catalin Mancas si Dan Sarboiu.

Actiunile societatii de investitii financiare au inchis sesiunea de marti la un pret de 0,93 lei , iar la aceasta cotatie, capitalizarea este de 750,54 milioane lei (170 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Coronavirus | Romgaz se gândește la amânarea livrarilor spre perioada de iarnă
Setari Cookie-uri