Alegeri la SIF Muntenia: Cum s-au impartit voturile intre oamenii lui Iaciu, Juravle, Filimon si Bilteanu

Actionarii SIF Muntenia (SIF4) au hotarat revocarea fostului Consiliu al Reprezentantilor (CTRA) si alegerea unor noi membri. Omul de afaceri Gheorghe Iaciu si brokerul Bogdan Juravle si-au impus sapte oameni, asta dupa ce vara trecuta reusisera sa preia controlul total asupra Consiliului format din 11 membri. Ceilalti cinci membri ai board-ului sunt apropiati ai administratorului SAI Muntenia Invest sau SIF Banat Crisana.

Putin peste 23% din actionarii SIF Muntenia au fost prezenti la Adunarea Generala Ordinara de vineri.

Nicolae Mergeani
avocat asociat coordonator la casa de avocatura "Mergeani, Danzer &Prodan" a primit cele mai multe voturi - 99,76%. Acesta a fost urmat de Andrei Diaconescu (98,75%), managing partener la compania de consultanta Capital Partners si Alina Albu (98,1%), managing associate la casa de avocatura Wood&Asociatii.

Diaconescu si Mergeani sunt apropiati ai actualului administrator al SIF Muntenia, in vreme ce Alina Albu este unul dintre avocatii lui Gheorghe Iaciu.

Ceilalti membri alesi in CRA sunt Adrian Prodan, fost asociat si practician in insolventa la societatea Victrix Capital SRL, Aurelian Zaheu, fost inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, Marius Pantea, membru in CA la SIF Banat Crisana, Catalin Mancas, Adrian Andrici, Marcel Gheorghe, Stefan Gioga si Daniel Pandele.

Ultimii cinci au facut parte si din Consiliul Reprezentantilor impus vara trecuta de grupul actionarilor coagulati in jurul lui Gheorghe Iaciu si Bogdan Juravle, seful Swiss Capital, cea mai mare firma de brokeraj locala. Razvan Lefter si Olimpiu Blajut, reprezentanti ai Swiss care s-au aflat in Consiliul ales vara trecuta, nu au mai fost alesi de aceasta data.

Cei doi au incercat sa schimbe administratorul din ultimii ani - SAI Muntenia Invest, societate condusa de Gabriel Filimon - insa instanta a blocat procesul. In cele din urma, CRA-ul impus de Iaciu si Juravle a fost suspendat de instanta, iar vechiul Consiliu si-a revenit in functie. Mandatul vechiului consiliu a expirat saptamana aceasta.

La AGA de vineri actionarii au aprobat si un dividend brut de 0,134 lei/actiunie, cel mai mare dintre cele doua variante propuse de Administratorii SIF Muntenia. Avand in vedere cele mai recente cotatii ale actiunilor SIF4, dividendul genereaza un randament de 18,3%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri