Transilvania Leasing IFN Brasov, detinuta de SIF Transilvania (SIF3) in proportie de 64,32%, va fi listata pe sistemul alternativ CAN-ATS al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), fiind a doua firma romaneasca tranzactionata pe acest sistem, alaturi de Pro Vorbas.

In cea mai recenta prezentare a detinerilor SIF3, o actiune Transilvania Leasing era cotata la 0,1099 lei, compania de leasing fiind astfel evaluata la 56,6 milioane lei (12,8 milioane euro).

Actionarii companiei au decis, la 18 martie, intr-o adunare generala extraordinara, listarea actiunilor emise de Transilvania Leasing pe sistemul alternativ de tranzactionare CAN-ATS al BVB, scrie Mediafax.

Acestia au imputernicit Consiliul de Administratie pentru a incepe demersurile si a intocmi documentatia necesara pentru listarea si tranzactionarea actiunilor Transilvania Leasing.

Platforma CAN-ATS a fost creata in anul 2010 pentru a oferi IMM-urilor o alternativa de listare si accesul la finantare prin mecanismele pietei de capital. In prezent, pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt listate actiunile a 26 de companii.

SIF Transilvania avea in vedere inca de anii trecuti listarea titlurilor companiei de leasing, pentru a-si mari ponderea actiunilor listate in portofoliu.

Totodata, actionarii au aprobat la 18 martie, intr-o adunare generala ordinara, situatiile financiare aferente anului trecut, precum si bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2013.

Din profitul net obtinut de Transilvania Leasing anul trecut, de 1,88 milioane lei, suma de un milion de lei va fi repartizata pentru dividende, aproape 800.000 de lei vor reprezenta sursa proprie de finantare, iar restul se constituie in rezerva legala.

La compania de leasing mai au participatii SIF Muntenia - 24,72% si SIF Oltenia - 4,03%.

Transilvania Leasing acorda finantari pentru persoane fizice, PFA si firme pentru achizitii auto, de echipamente si imobiliare, linii de credit, credite ipotecare si pentru investitii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Transilvania Leasing vine pe Bursa. Ce obiective are?