Obligatiunile BT Leasing (BTL) debuteaza astazi la tranzactionare pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti si devine a doua companie a Grupului Financiar Banca Transilvania care foloseste mecanismele de finantare ale Bursei de Valori Bucuresti.

Suma totala atrasa este de 40 de milioane de euro. Obligatiunile au fost emise in euro, in doua transe cu maturitati diferite, respectiv cu o maturitate de 6 ani, cu un cupon variabil de Euribor6M+2%, iar pentru maturitatea de 5 ani, cuponul variabil este Euribor6M+1,75%, cu plata semestriala. Emisiunea a marcat o premiera pe piata de capital din Romania: este prima emisiune in euro, cu dobanda variabila si doua transe cu maturitati diferite.

Prima emisiune de obligatiuni a BT Leasing a fost incheiata tot in aceasta luna, printr-un plasament privat si s-a adresat investitorilor institutionali.

Intermediarul este BT Capital Partners, divizia de investment banking & capital markets a Grupului Financiar Banca Transilvania si membru exclusiv in Romania al Oaklins.

BT Leasing este de peste 20 de ani pe piata de leasing. Fondata in iunie 1995, cu 8 actionari cu 100% capital romanesc, compania se numea initial LT Leasing Transilvania. In 2002, Banca Transilvania a devenit actionar unic si tot de atunci compania a devenit BT Leasing Transilvania. BTL a finantat peste 15.000 de clienti si a incheiat peste 30.000 de contracte.

Sursa foto: BT

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri