Idea Bank a anunțat că își va schimba numele în Salt Bank şi va deveni prima bancă 100% digitală din România, conform unui comunicat. Banca poloneză a fost cumpărată acum doi ani de către Banca Transilvania.

Salt Bank va începe activitatea în 2024. Idea Bank a fost a treia bancă achiziționată de Banca Transilvania (2021), după Bancpost (2018) și Volksbank România (2015).

„La alegerea numelui Salt Bank, am căutat ceva care să rezoneză cu noi, oamenii de aici. Este un nume care vorbeşte despre ambiţiile noastre. Avem curajul de a inova azi pentru a fi mai buni mâine şi suntem hotărâți să dezvoltăm o bancă sigură şi de încredere pe termen lung”, afirmă Gabriela Nistor, Director General, Salt Bank.

Banca Transilvania a finalizat în 2021 achiziția acţiunilor deţinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare. BT a anunţat semnarea acordului de achiziţie în iunie a.c., iar recent a primit aprobările necesare finalizării tranzacţiei din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri