Salt Bank, prima bancă 100% digitală din România, vine pe piața bancară din țară cu dobânzi bancare care bat oferta multor bănci convenționale. Depozitele bancare oferite de bancă au perioade de maturitate de 3, 6 și 12 luni, cu dobânzi care ajung la 6,5% pe an.

Salt Bank a apărut pe piața din România după ce Ideea Bank a fost achiziționată de Banca Transilvania. Idea Bank a fost a treia bancă achiziționată de Banca Transilvania (2021), după Bancpost (2018) și Volksbank România (2015) - în prezent OTP Bank (2024).

Dobânzile la depozitele bancare oferite de noua bancă sunt de 6,1% pentru depozitele la termen de 3 luni, 6,4% pentru cele de 6 luni și 6,5% pentru depozitele bancare pe un an. Este important de menționat că dobânzile la depozite sunt impozitate cu 10%, astfel, pentru depozitul oferit de salt bank, pentru suma de 10.000 de lei, păstrată timp de 12 luni în instrumentul de investiție, vei rămâne în mână, la finalul perioadei de maturitate, cu 10.585 de lei.

Dobânzile oferită de noul actor din piață concurează cu cele oferite de tbi bank, instituția bancară care este recunoscută ca având cele mai bune depozite bancare. În prezent, banca oferă o dobândă de 6,85% pentru un depozit în lei la 12 luni.

Depozitele bancare îl lei sunt instrumentul de economisire preferat al românilor, fiind unul simplu de utilizat, care aduce un randament garantat la finalul perioadei de maturitate. Suma totală pe care o țin românii (persoane fizice + juridice) în visteria băncilor sub formă de depozite bancare întrecea suma de 572 de miliarde de lei, la finalul trimestrului trei al anului trecut, conform datelor Fondului de Garantare al Depozitelor Bancare (FGDB). Raportat la anii trecuți, numărul banilor din bănci a crescut, în pofida dobânzilor bancare care nu au reușit să întreacă rata inflației.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri